Hitta bästa privatlånet via låneförmedlare

Som vi tidigare skrivit om så är ”bästa privatlånet” olika beroende på vad man själv prioriterar. Det kan vara hur lätt det är att få kontakt med banken, om den har en onlinetjänst eller om att det inte tillkommer några extra avgifter. Men de allra flesta sätter nog ”Ränta” som den faktor som främst avgör vilket privatlån som är bäst. Det privatlån som ger lägst ränta är för dessa det bästa privatlånet.

Enklaste vägen till så låg ränta som möjligt är att gå via låneförmedlare.

Använd låneförmedlare för det bästa privatlånet

En låneförmedlare är ett företag som hjälper till att jämföra olika bankers lånevillkor, detta då främst med fokus på ränta och övriga avgifter. Tjänsten är alltid gratis eftersom det är bankerna som får betala till dessa företag för att få vara med i jämförelsen.

    • Välj låneförmedlare

Det finns ganska många låneförmedlare i Sverige. Ett tips är att välja ett företag som är etablerat och känt, ex. Lendo som är störst i Sverige eller Advisa som även de är en av de riktigt stora inom låneförmedling. Orsaken är att de har lång erfarenhet av lånemarknaden och att de fått mycket goda kundrecensioner.

  • Gör en ansökan

När en ansökan om ett privatlån sker till en låneförmedlare sker detta på identiskt samma sätt som om man hade skickat in en ansökan till en bank. Personen fyller i personuppgifter, uppgifter om ekonomin, bankuppgifter samt hur mycket pengar som önskas lånas. Utöver det även önskad amorteringstid. Denna ansökan skickas sen in till låneförmedlaren.

Ansök lån via låneförmedlare

  • Jämförelsen

De flesta låneförmedlare ger svar inom 24 timmar. Det betyder att de kontaktat alla de banker de samarbetar med och fått låneförslag från dem. Dessa förslag skickas digitalt till personen som sen kan jämföra de olika låneförslagen. Den som tycker att det är svårt att ställa de olika förslagen mot varandra kan alltid ringa eller maila låneförmedlare för kompetenta och erfarna råd.

  • Lånet tecknas

I och med att ca 20 banker jämförs, ofta ännu fler, är det lätt att hitta det privatlån som är bäst gällande ränta och avgifter. Förslagen gäller i hela 30 dagar så det är inte någon panik att bestämma sig var lånet ska tecknas. Det finns inte heller något krav på att personen måste välja någon av dessa banker. Man kan helt enkelt göra en jämförelse enbart för att se vilken räntenivå som skulle erbjudas utan att för den skull teckna ett lån.

Den som hittar ett bra förslag skriver under låneavtalet och returnerar det till gällande bank. Inom någon dag kommer pengarna att vara utbetalda.

Vi rekommenderar att låneförmedlare används i jakten på ”det bästa privatlånet”. Detta åtminstone om det är räntan som väger tyngst i val av kreditgivare.