OKQ8 Privatlån

OKQ8 - Ingen uppläggningsavgift
Privatlån via OKQ8

  • Låna från 3,89 % i ränta
  • 0 Kr i uppläggningsavgift

Bästa privatlånet – Få 500 kr i drivmedel

Få pengar för att låna… Så bra är det visserligen inte men OKQ8 är en av de mycket få kreditgivarna som ger en gåva till alla nya låntagare. I detta fall är det ett presentkort på drivmedel på 500 kr. Om lån tecknas på 20 000 kr till 30 000 kr kan gåvan absolut bli avgörande för att deras lån ska bli bästa privatlånet.  (Se varför under ”Varför är det viktigt?”)

Om lånet

Hos OKQ8 kan lån tecknas på 20 000 kr – 350 000 kr. Som på de flesta privatlån sätts räntan individuellt och är på mellan 3,89 % och 7,89 %. Det är en låg ränta i förhållande till många andra kreditgivare. När lånet tecknas kan amorteringstid väljas på mellan 2 och 12 år. Önskas lånet återbetalas i förtid kostar det inget extra.

Om gåvan

När lånet är beviljat och pengarna är utbetalda till bankkontot kommer ett presentkort skickas hem till låntagarens bostadsadress. Ett presentkort på 500 kr som kan utnyttjas hos alla bemannade OKQ8-stationer för att köpa drivmedel. Presentkortet gäller för ”en tankning” och kan alltså inte bytas mot varor i butiken eller pengar.

Varför är det viktigt?

När ett lån tecknas är det viktigaste att se på totala kostnaden för lånet över hela löptiden. Det är ju vad man totalt kommer att betala för lånet. Detta kallas för kapitalkostnad.

När en kreditgivare erbjuder ett bonusprogram eller engångsgåva måste det räknas med i kalkylen för att en rättvis jämförelse ska kunna ske mot andra kreditbolags alternativ.

Exempel:

Du vill låna 20 000 kr till en ny bil och förväntas betala tillbaka lånet under 2 år. Efter att ha ansökt om lån hos sju olika kreditgivare blev den lägsta erbjudna effektiva räntan 6,17 %. Det skulle innebära en totalkostnad för räntor på 1274 kr (kapitalkostnad).

Hos OKQ8 blev du erbjuden en effektiv ränta på 6,7 % vilket skulle innebära en totalkostnad på 1382 kr. Men eftersom du även får en check på drivmedel på 500 kr är egentligen totala kostnaden på 882 kr.

Hade du enbart tittat på den effektiva räntan hade inte OKQ8 valts. Men i den effektiva räntan är inte ”presenten” inräknad. Som visas i exemplet kan gåvan vara helt avgörande för att det billigaste lånet ska tecknas.

(Beräkning genomförd med Konsumenternas Lånekalkylator)