Största Peer-to-Peer företaget i Sverige – Lendify

Lendify - Största Peer-to-Peer företaget i Sverige
Lendyfi Logo

Lendify får titeln ”Bästa privatlånet” på tre punkter:

  • Största Peer-to-Peer företaget i Sverige
  • Största genomsnittliga sänkning av lånekostnaden
  • Privatlån med utbetalning samma dag

Bästa privatlånet – Största P2P-företaget i Sverige

Peer-to-Peer är en låneform som innebär att du som låntagare lånar pengar av privatpersoner som är villiga att låna ut pengar. Hela processen sker via en plattform (exempelvis Lendify).

Det är alltid total anonymitet mellan låntagare och långivare och dessutom är det alltid Peer-to-Peer företaget som sköter administration, påminnelser och kontakt med låntagarna.

För dig som låntagare finns ingen större funktionell skillnad mellan att låna via en bank eller låna via Peer-to-Peer. Du genomför en ansökan på hemsidan, väntar in ränteförslag och tecknar lånet om det en bra ränta erbjuds. Återbetalning sker månadsvis och vid frågor kontaktas företaget.

Av de företag som erbjuder Peer-to-Peer lån i Sverige är Lendify överlägset störst. De har lång erfarenhet av dessa lån och rekommenderas i flera större ekonomibloggar.

Varför är det viktigt?

Det finns ett par Peer-to-Peer låneföretag i Sverige. En del erbjuder bara mindre summor medan andra har fokus på större summor. Av dessa företag är Lendify absolut störst.

När det kommer till val av Peer-to-Peer företag väger just storleken ganska tungt. För att ett lån ska bli beviljat krävs nämligen att det finns investerare som är villiga att låna ut pengar. Ju större företag desto fler investerare finns det som lånar ut på olika risknivåer.

Genom att Lendify har lång erfarenhet och är störst i Sverige får de utmärkelsen ”Bästa Peer-to-Peerlånet

Bästa privatlånet – Största genomsnittliga sänkning av lånekostnaden

År 2017 skrev Lendify på sin hemsida:

  • ”Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1950 kr”.

Detta gällde då personer som haft ett eller flera lån hos andra banker och testat att göra en låneansökan hos Lendify för att se om de kunnat få lägre ränta där. Med lägre ränta och möjlighet att amortera över lång period kan betydligt bättre månadskostnad skapas.

  • Vi på Bästaprivatlånet.se anser att det mycket bra att Lendify anger en medelbesparing för låntagarna. Detta i motsats mot många banker som anger Spara upp till…”

Självklart får inte alla som ansöker om lån hos Lendify en bättre räntesats än vad som finns på befintliga lån. Summan som angavs var ett medel vilket tyder på att vissa inte fick någon förbättring alls och andra fick en sänkt månadskostnad på ett flertal tusen kronor.

Att de ofta sänker kundernas månadskostnad är även förståeligt när man ser på deras lägsta räntenivåer. Deras lägsta räntenivå är mycket ofta en av de lägsta i Sverige. De kan erbjuda så låga räntor eftersom de ”kapar bort mellanhänder”. Här finns ingen bank som ska ha en stor del av kakan utan enbart privatpersoner som vill få en avkastning på investerade medel.

Varför är det viktigt?

Räntan är den kostnad som påverkar lånets totalkostnad allra mest. Det gäller därför att hela tiden söka efter det lån som har lägst effektiv ränta (ränta + avgifter). Genom att jämföra lån hos flera banker och Peer-to-Peer företag en gång per år kan man pressa räntenivåerna löpande.

Privatlån med direktutbetalning

När låneansökan skickats in tar det maximalt en timme innan ett svar ges. Därefter kan du logga in på ”Mina Sidor” där du anger hur pengarna ska betalas ut samt signera skuldebrevet. Detta tar inte mer än några minuter.

Väljs direktöverföring kommer pengarna att finnas på kontot samma dag. Detta förutsatt att det är direktöverföring till Swedbank, Handelsbanken eller SEB. Det går även att välja Bankgiro men då tar det en bankdag.

Varför är det viktigt?

Ibland är behovet av pengar akut och det är svårt att vänta ett par bankdagar på att de ska betalas ut. I dessa fall är Lendify en bra lösning. Även om man inte har bråttom så kan det ändå vara skönt att kunna ordna allt med lånet på en och samma dag.

Tillägg: Det finns flera långivare i Sverige som erbjuder privatlån med direktutbetalning. De är alltså inte ensamma om att erbjuda detta.

Det vanligaste är däremot att det tar någon bankdag innan pengarna sitter på låntagarens konto. I jämförelse med övriga ”snabba” låneaktörer har Lendify betydligt bättre räntenivåer.

Lendify